Ještě tomu nemůžu uvěřit, ale chutnalo mi to, i když v tom nebylo nic masitého 😉 Jedná se o jednoduchou smíchaninu s těstovinama…
Suroviny:
[1] provinilé těsto (tedy těstoviny;), [2] Bedřicha Smetanu ke šlehání, [3] (neroz)tavený sýr, [4] bazalku, [5] česnek, [6] sůl
Náčiní:
[a,b] dva kastrůlky, [c,d] míchadla, [e] prkýnko, [f] nožík, [g,h,…,z]talíře pro hosty (s příbory)
Postup:
1. Uklidíte kuchyni.
2. Do náčiní [a] nalijete vodu a zařídíte, aby v čase t vřela. Poté do ní nasypete surovinu [1] a přiměřeně osolíte použitím suroviny [6].
3. Surovinu [2] nalijete do náčiní [b] a na lehkém plamenu začnete ohřívat. V lehce zahřáté [2] začnete rozpouštět [3]. Nezapomeňte dostatečně točit s [c] a [d], aby se nic nepřismahlo.
4. Na [e] si pomocí [f] rozetřete [5].
5. Když je [3] rozpuštěno, do [b] nasypete rozetřený [5] – na chvilku.
6. Po dovaření [1] smícháte obsah [a] a [b] a lehce posypete [4].
7. Na stůl připravíme [g],[h],[i],[j],[k]…podle toho kolik přišlo hostů.
8. Nandáme každému porci přiměřenou pohlaví, věku, váze, ale hlavně chtíči (však pozor – hlad má velké oči 😉
9. Nechte jim [c] [h] [u] [t] [n] [a] [t]
10. Až bude po všem a taky Vám dostatečně slehne – ukliďte kuchyni*.
*v případě, že se Vám podaří uskutečnit bod 10, při dalším vaření vynechejte bod 1 ;o)